Skip to content
Menu
Menu

Cristiano Ronaldo boldog mosolyának titka: a fogorvosa

A magabiztos mosoly a siker egyik záloga. Önbizalmat tükröz és szimpátiát ébreszt, szívesebben töltünk időt azokkal, akik gyakran mosolyognak. A sok mosolygás mindemellett a szervezetre is jótékony hatással van, enyhíti a stresszt és pozitívan hat a szívműködésre.

De mit tehetnek azok, akik nem rendelkeznek tökéletes fogsorral és ezért nem mernek mosolyogni?

A technológia és a fogászati eszközök fejlődésének köszönhetően ma már nincs lehetetlen! Egy tapasztalt, szakértő fogorvos segítségével bárki számára elérhető a szikrázóan fehér, szép fogsor és ezáltal a kiegyensúlyozott mosoly.

A Sorridente munkatársai különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a különböző fogászati megoldások közül megtalálják a legmegfelelőbb módszert a páciens számára, amellyel helyreállíthatják mosolyuk egészségét és természetességét. A mosolytervezés során figyelembe vesznek minden szempontot, amely befolyásolhatja az esztétikai végeredményt (mosoly, szomszédos fogak, harapás, arc, állkapocsízület), de szem előtt tartják a funkciót is a tartós végeredmény elérése érdekében.

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Szemléletes és kirívó példa Cristiano Ronaldo esete. A világhírű futballistára szinte rá se lehet ismerni a fiatalkori képein. Különösen szembetűnő a kusza fogsora, látszólag elképzelhetetlen, hogy ebből egyszer tökéletes mosoly lehet.

A képek alapján az látszik, hogy egy foga hiányzott (jobb felső 2-es). A fogak alakja különböző, az arca és fogak formája nem álltak egymással összhangban. Fogai elszíneződtek és – főleg mosolygás közben – túl sok látszott az ínyéből (ezt hívják az angolok gummy smile-nak), ami szintén megzavarta az összképet.

Milyen kezelésekben részesülhetett Cristiano Ronaldo? Vezető fogorvosunk, Dr. Kovács Krisztina, szakértő szemmel vázolta a bevatkozásokat:

Az első lépés a fogszabályozás volt, azzal a céllal, hogy a jobb felső 2-es fog helyét előkészítsék, illetve a felső és alsó fogak érintkezéseit egyenletessé tegyék.

A hiányzó fogat implantátummal vagy kisebb valószínűséggel fogászati híddal pótolták.

Ínyplasztikai beavatkozás segítségével átformálták az íny vonalát (megszüntették a gummy smile-t), hogy mosolygás során ne legyen annyira szembetűnő.

Majd teljes kerámiahéjak kerültek a fogaira, melynek hatására megváltozott és egységessé vált a fogak formája, és egy az archoz jobban illeszkedő vizuális benyomás alakult ki.

A magabiztos, nyerő mosoly tehát nem elérhetetlen. A leglehetetlenebbnek tűnő esetek is megoldhatók szakértő kezekben. Forduljon hozzánk bizalommal további információért!

Kérjen időpontot mosolytervezésre!

 (kép forrása: quora.com)

Kapcsolódó cikkeink