Skip to content
Menu
Menu

Biológiai fogászat


Minden egyes foghoz tartozik egy szerv, ízület, vagy érzés, amelyek oda-vissza kölcsönhatásban vannak egymással. A biológiai és holisztikus fogorvoslás ezen összefüggéseket is vizsgálja, így hatni is tud a tünetek megszüntetésére természetes készítményekkel, gyógynövényekkel, homeopátiával, lézerrel és szájüregi akupunktúrával.

Rendelőnkben olyan, a biológiai fogászat által ismert és megengedett módszereket, illetve anyagokat alkalmazunk, amelyek semmilyen mértékben sem károsítják a szervezetet. Kerüljük az olyan termékeket, amelyek allergiát válthatnak ki, csak olyan anyagokat használunk, amelyek a „zöld termékek” rendszerébe tartoznak. Amalgámot semmilyen formában nem alkalmazunk, teljes mértékben követjük a biológiai és holisztikus gyógyászatot.

Az első alkalommal részletes állapotfelmérést végzünk a korábbi nemcsak fogászati, hanem egyéb betegségek, rendellenességek feltárására, hisz a részletes anamnézis a pontos, átgondolt terápia alapja.

Az első megjelenés alkalmával feltétlenül szükséges az úgynevezett periapicalis status röntgenfelvétel, ugyanis csak ennek segítségével diagnosztizálható a szájüreg nem látható részeiben az állcsontok, gyökerek, arcüregek – meglévő, esetleg tüneteket nem okozó-krónikus folyamatok.

Gyógyszeres terápia esetén homeopátiás készítményeket javaslunk, melyek használatáról, alkalmazási módjáról, illetve beszerzési helyéről minden páciensünk tájékoztatót kap.

A gyógyszeres terápia egyik alkalmazása a méregtelenítés, amely a nehézfém mentesítést és a lerakódott egyéb toxinokat célozza meg. Ez történhet homeopátiás szerekkel, komplexekkel, nyomelem pótlással, gyógynövényekkel, vitaminokkal és egyéb kivezető szerekkel. Minden terápia egyedi, minden esetben személyre szabottan állapítjuk meg a szükséges szerek fajtáját és adagolását, amiről részletesen tájékoztatjuk pácienseinket.

A biológiai fogászat tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a megbetegedések, szájüregi terhelések lassan és fokozatosan alakulnak ki, ezért a meglévő tünetek is fokozatosan szűnnek meg. A gyógyszeres kezelés 3-8 hónapot is igénybe vehetnek, ez természetesen függ a páciens egyéni érzékenységétől is.

Ez idő alatt havi rendszerességgel kontrolláljuk az alkalmazott terápiát.